Android+dongle = love

Odata cu aparatia portului USB Type C si a versiunii usb 3.1, versatilitatea portului USB a devenit nemerginita. Astfel prin portul usb type C se pot conecta adaptoare multiport la USB , card reader, HDMI OUT, PD(power delivery) , 3.5mm jack, VGA, DVI etc. Pe scurt, cu ajuturul un adaptor putem sa transformam telefonul intr-un media player legandu-l la TV sau prin conexiunea la un monitor si la o tastatura + mouse intr-un desktop. Pentru experienta desktop, incepand cu Android 10 , google a adaugat suport nativ pentru acest mod. Pentru cei care folosesc Android mai mic ca 10(6,7,8,9) se poate folosi o aplicatie de pe market cum ar fi Leena Desktop UI, Sentio.

Cele necesare:

  • Adaptor Usb type C 3 in 1 ( 3-in-1 Thunderbolt 3 Adapter USB Type C Hub to HDMI ) luat de pe aliexpress, cost ~10$.Se pot gasi si in Romania, pe MobileDirect sau Catmobile.
  • Cablu HDMI
  • Telefon cu port usb type C ce suporta versiunea usb 3.1. Se poate verifica pe gsmarena . Telefon folosit in exemplu este Nokia 8 Sirocco
  • Mouse si tastatura. Eu am folosit tastatura si mouse prin bluetooth, Microsoft Designer Desktop. Daca adaptorul are mai multe iesiri usb se poate opta pentru mouse si tastura prin bluetooth.
  • Un TV sau monitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *