Cum sa transferi fisiere intre telefonul tau si alte dispozitive,simplu si rapid

Probabil, o problemă destul de întâlnită de unii dintre noi este aceea a transferului de fișiere ( poze in special) între telefon și PC sau alte dispozitive. O să enumăr unele din cele mai uzuale metode de transfer:

  • Transfer prin aplicații de mesagerie(ex Whatsapp,Facebook Messenger). Pro: la îndemâna. Contra: necesită autentificare pe dispozitivul pe care trimiți ; Calitatea pozelor sau a filmelor este alterată; Transfer lent când fișierele sunt mari(necesitatea trecerii datelor prin serverele Facebook/Whataspp de exemplu chiar dacă dispozitivele sunt în aceeași rețea).
  • Transfer prin servicii de cloud(ex: Google,Dropbox). Pro: Nu alterează calitatea imaginilor(cu exceptie Google , care are o limită la dimensiunea imaginilor) sau a filmelor. Contra: Este necesară aplicație sau/și autentificare pe dispozitivul țintă; Transferul este lent , deoarece  necesita întâi sincronizarea cu serverul de cloud iar apoi sincronizarea/ descărcarea pe dispozitivul țintă.
  • Transfer prin cablul de date. Pro: transfer rapid/ simplu. Contra: pe unele dispozitive sunt necesare programe suplimentare(de exemplu pe Mac OS) pentru a accesa telefonul cu Android. Contra: cablul.

Solutia?

Pentru a rezolva aceasta problema, am creat o aplicație care să ușureze neajunsurile metodelor de mai sus. Aplicația se numește AShareApp, si este disponibila pe Google Play Store. Singurul neajuns pe care îl are, este ca dispozitivele trebuie să se afle în aceeași rețea.

De ce este nevoie?

În primul rând trebuie sa instalezi aplicația pe telefonul tău cu Android. Pe dispozitivele spre care vrei să trimiți fișiere ( sau să ceri) va trebui să ai instalat un browser web modern ( Chrome, Safari, Firefox, Edge), atât – nu contează sistemul de operare al acestuia ( poate fi Windows, Linux, Mac OS , Android ,IOS).

Cum funcționează?

În momentul în care alegi sa trimiti un fișier , aplicația va porni un server HTTP local pe dispozitiv accesibil prin scanarea codului QR(cu ajutorul aplicației) de pe site-ul https://asharelink.com pe dispozitivul țintă. Există posibilitatea și a afișării pe ecranul telefonului al codului QR sau al adresei IP prin butonul Show QR.

Moduri de transfer

Moduri de transfer directe prin aplicatie
  1. Share file(s) – transfer de fișer(e)
  2. Receive a file – Receptionare fișier de pe alt dispozitiv.
  3. Intermediate Transfer – intermedierea transferului intre 2 dispozitive.
  4. Gallery – Vizualizarea galerie foto a telefonului.

Moduri de transfer indirecte prin intermediul contextului de share din alte aplicații

În afară de fișiere, prin intermediul contextului de share , putem să trimitem și conținut text din alte aplicații.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *